HVORFOR ER U-VÆRDI SÅ VIGTIG FOR SIKKERHEDEN I IT-RUM?

Skal du brannsikre datautstyr må du også ta utgangspunkt i hvilke temperaturer som er kritiske.

Å snakke om brannsikkerhet for skallsikring av datarom uten å samtidig å vurdere  skallets U-verdi, er nesten meningsløst. Tradisjonell brannsikkerhet aksepterer temperaturer inne i datarommet på 180 °C. Lagringsmedia går i stykker ved 55 °C og hardware tåler ikke temperaturer over 65—75 °C.
U-verdien er et felles begrep for isolasjonsevne i produktet og jo lavere U-verdi desto bedre. Et produkt med U-verdi på 0,18 isolerer 3 ganger bedre mot de kritiske temperaturene som oppstår under brann, enn et produkt med U-verdi på 0,54.

Øker du isolasjonsevnen til det dobbelte (reduserer U-verdien fra 0,36 til 0,18) øker du sannsynligheten for at datautstyret ditt overlever en brann med 100 %, og derved sparer virksomheten store beløp dersom uhellet først skulle være ute.

Med ModuSec® tilbyr vi markedets beste U-verdi for 100mm paneler og derfor også det beste alternativet for din virksomhet.

 

Mineral Wool

 

ModuSec®

 

240 mm

 

100 mm

 

Med ModuSec® opnår du samme isoleringsevne med 100 mm paneler som tilsvarende 240 mm1 mineraluld.

Ved udvendig brand og temperatur som hurtig stiger mod 1000 °C vil de varmeisolerende egenskaber i skalsikringen udgøre forskellen mellem en hurtig etablering af normal drift, eller lang tid uden tilgang til virksomhedens kritiske data.

90 minutters test og certificeret brandsikring i kombination med U-værdi på 0,18 giver dig virkelig tryghed.

1 Ref  Paroc produktegenskaper

I dag leveres skalsikring for it rum med mineraluld paneler med ned til 80 mm1 tykkelse. Sådanne rum ville kunne give op til 120min. traditionel brandsikring, men med en isolationsevne (U-værdi) på 0,54 vil den indvendige temperatur i it rummet hurtigt passere de kritiske værdier.

Med 80 mm paneltykkelse vil temperaturen i it rummet passere kritiske temperaturer for lagringsmedia og hardware på meget kort tid.

Risikoen er derfor
, at en brand uden for serverrummet ødelægger alt udstyr ind-vendig længe før slukningen kommer i gang, - selv om selve rummet fortsat er intakt!

Tør du!

2Ref Kun vægpanel. Tagpanel maks 90 min

REMTECH NORDIC AS—Danmark

CVR/SE-nr. 32 46 7997

Vassingerød Bygade 20, 3540 Lynge

Telefon: +45  28 45 54 56 ,  E-post: knud@remtech.dk

ModuSec ®

Nordisk distributør af ModuSec® skalsikring til de, der har

behov for certificeret beskyttelse mod varme, vand, røg, gas

samt værn mod skader forårsaget af eksplosioner og EMI.

Leveres igennem certificerede forhandlere i Norden.

Læs mere om os på: www.remtech.dk